top of page

När dagen åter gryr

Novell med tema: Historisk Paranormal Romance.

Kommer hösten 2022 i novellsamlingen Vintergnista hos Seraf Förlag.  

I en tid präglad av krig, maktlystnad och vidskepelse inleds en häxjakt som sätter hundratals svenska liv på spel. Häxhysterin sprider sig över landet som en löpeld och når ända fram till de djupaste av Hälsinglands skogar. Under en ödesdiger vinter, år 1673, ställs ett flertal kvinnor inför prostens häxprövningar, med stor risk för att dömas till döden. En av dem är Eriks syster Sara. Erik, som vet att Sara är oskyldig, gör allt i sin makt för att stoppa prövningarna. Och han är inte ensam. Till sin hjälp har han Liv, en ung kvinna som sitter på en hemlighet så farlig att den skulle kunna få henne dödad.  

   

IMG_20211227_122122_707 (1).webp

Det bränner till i Livs hårbotten när de frost täckta grenarna river tag i det ljusa håret. Den tunna, vita silkeskjolen piskar mot benen och blodet pulserar så hårt i ådrorna att ljudet ekar i öronen. Ändå vågar hon inte stanna. Inte ännu. Inte förrän det är säkert.

    Snöflingorna som är utströdda över den frusna jorden smälter mot de bara fötterna. Köldröken står som ett moln runt hennes ansikte och den kyliga luften svider i lungorna.

    En stor gran blockerar hennes flyktväg och hon kastar sig in mellan två tallar för att inte tappa fart. Stenarna skär in i fotsulorna, men hon tvingar undan smärtan. Vågar inte låta den stoppa henne.

    Hon borde aldrig ha gått så nära, borde ha vetat bättre.

bottom of page